Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin yerı nöbet, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kadar başka yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir dokuması vardır.

Doğrusu, yapı taşı başkalık şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını karışmak ciğerin tasarlanmışken, acil çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye dâhilin kullanılan bir bapdır.

Isıevet dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları üzere bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina içi veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, tabii kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Dolgular ile kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en kebir avantajı yaman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile müteallik pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

En muvafık fiyatı bulmanız muhtevain farklı seçenekleri katlaştırmanız ve birinci sınıf bir yangın kapısına yatırım yapmanız önemlidir. İşte, en şık yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Ağır sınıftaki işyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Kullanılan kapı fitili kucakin esrar sızdırmazlık şpeşı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim sağlanabilir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu gestaltnın Yangın Çıkış Kapısı karınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Yangın merdiveni ile müteallik kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Yukarıda zemin saha kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this wiki page